domingo, 1 de diciembre de 2019

SETMANA DE LA CIÈNCIA A P5B


Durant la setmana de la ciència, els infants de P5B van fer la Torre de Colors, per comprovar les diferents densitats dels líquids.

Van parlar sobre la ciència...què és, qui són els científics, per a què serveix el seu treball.



I llavors va arribar el moment de realitzar l’experiment. Van trobar 5 líquids diferents: Mel, sabó, aigua, oli i alcohol. 
A través de l'observació directa i la manipulació, van veure que cadascun dels líquids tenia una densitat (espessor) diferent. Van ficar el dit i també els van moure per observar com alguns es movien molt més ràpids que altres.


















Es va preguntar què passaria si els aboquéssim tots junts en un pot...primer van pensar que es barrejarien tots els colors i es quedaria tot d’un color fosc....però gràcies a l’oli, que els va donar la pista de que sura i es fa boles a l’aigua, van arribar a la conclusió de que potser no es barrejaven...


Es va tenyir l’aigua de blau i l’alcohol de vermell per poder diferenciar-los. Van ordenar els líquids segons les seves densitats i llavors, va arribar el moment de comprovar totes les idees que havien pensat....molt a poc a poc van començar a abocar els líquids...van veure com els més densos o espessos trigaven més en caure i els menys densos/espessos anaven més ràpid com havia passat quan els movien....i... van veure que no es barrejaven entre ells, ja que tenien diferents densitats.



 

 

 

 


El resultat final va ser una bonica torre de colors que tenim a la classe per observar...que poden moure i que no es barreja, que els líquids tornen al seu lloc, separats.   



No hay comentarios:

Publicar un comentario