jueves, 18 de marzo de 2021

LA PARAULA DEL DIA A P4-P5!

Per tal de potenciar l'adquisició de nou vocabulari i continuar avançant en el procés de la lectoescriptura, els infants de P4-P5, realitzen un parell de cops a la setmana, l'activitat anomenada "LA PARAULA DEL DIA".  El procediment és el següent:

1r: Un nen o nena tria una paraula que hagi conegut recentment, li faci gràcia o vulgui saber què significa. A continuació, l'escriu, de manera espontània, a un full que enganxem a la pissarra.

2n: Compta i escriu el nombre de lletres que la composen. Si necessita ajuda, la pot demanar a un/a altre/a company/a.

3r: Compta les síl·labes (picant de mans) i escriu el nombre corresponent.

4t: Pensa i escriu paraules que comencin o tinguin la primera lletra de la paraula proposada. Si necessita ajuda, la pot demanar a altres companys/es.

5è: Escriu paraules que rimin (facin la mateixa musiqueta) que la paraula que s'està treballant. La resta d'infants, també hi pensa i participa.

6è: Entre tots pensen una frase on aparegui la paraula protagonista. Després, l'encarregat l'escriu al full de manera espontània.

7è: Decoren amb retoladors tant el seu nom com "LA PARAULA DEL DIA" perquè quedi ben bonic!

En finalitzar el curs, tots els infants hauran fet aquesta activitat. Amb totes les paraules treballades farem un llibre per a la biblioteca de l'aula.

Aquí us deixem una petita mostra!








No hay comentarios:

Publicar un comentario