domingo, 28 de noviembre de 2021

EXPERIMENT AMB POMA I LLIMONA

Enguany, hem celebrat la Setmana de la Ciència del 15 al 19 de novembre. Aquest curs, el tema estava centrat en la Sostenibilitat (fruites i verdures o la meteorologia). És per aquest motiu, que els infants de P5 han fet un experiment relacionat amb la importància de la cura dels aliments per a evitar el deteriorament per l'acció d'alguns agents externs i la necessitat de l'ús de determinats productes per a conservar-los.

Així, doncs després d'observar una poma i una llimona (color, forma,...) les vam tallar per la meitat. A continuació, van fregar una de les meitats de la poma amb una llimona i van fer hipòtesis del que podria succeir. Unes hores després vam observar el que havia passat: la poma fregada amb llimona estava igual que al principi; pel contrari, la que no s’havia fregat amb llimona estava enfosquida (de color marró).

Amb aquest experiment, ens hem adonat de la importància de les vitamines. El suc de llimona conté vitamina C, que és un antioxidant i evita o fa més lenta la reacció amb l'oxigen de l'aire.





No hay comentarios:

Publicar un comentario