jueves, 17 de marzo de 2022

POEMA COL·LABORATIU DE L'HIVERN

Fa uns dies, els nens i les nenes de P5 van trobar a la classe un cistell on hi havia les paraules: FRED, VENT, HIVERN, ARBRE, FULLA, BLAU, BLANC i MESOS. Després de la sorpresa inicial, van anar seient en forma de rotllana per poder observar més detalladament cadascuna d'aquestes paraules. A continuació, van iniciar una conversa entre ells/es per decidir què podrien fer amb elles. Algunes de les propostes van ser: comptar quantes paraules hi havia, mirar si eren curtes o llargues, mirar les lletres que tenien i, finalment, llegir-les. Va ser així com, entre tots i totes van descobrir les paraules que s'amagaven dins el cistell. A partir d'aquí, se'ls va proposar fer una pluja d'idees sobre què els suggerien aquestes paraules. El resultat va ser el següent:

-FRED: "A l'hivern fa fred".

-VENT: "A l'hivern, també, fa vent".

-ARBRE: "A l'hivern, els arbres es queden sense fulles".

-FULLA: "A l'hivern, les fulles han caigut i podem trobar-ne moltes al terra".

-BLAU: "És un color de l'hivern".

-BLANC: "Es un altre color típic de l'hivern".

-MESOS: "A mida que passen els mesos tot canvia. Els mesos de l'hivern són: desembre, gener, febrer i març".

A partir de totes aquestes idees, van adonar-se que totes aquestes paraules estaven relacionades amb l'HIVERN.

Per taules, se'ls va proposar triar dues d'aquestes paraules i escriure alguna petita frase que, posteriorment, farien servir per escriure un poema sobre l'HIVERN.

Així doncs, a cadascuna de les taules es va triar un secretari i a un portaveu. La funció del primer era recollir i escriure les aportacions dels diferents membres del grup. La del portaveu, explicar a la resta de taules les diferents aportacions.

Procés de treball:















Els components i el treball final de cadascuna de les taules:





EL POEMA COL·LABORATIU:




No hay comentarios:

Publicar un comentario